Theo Broeren - Biografie

» Bekijk kunstwerken van Theo Broeren

De kunstenaar Theo Broeren is geboren op 29 september 1945 in het dorp Ravenstein in Noord-Brabant. "Ik kom uit een groot gezin met 9 kinderen die allemaal creatief waren, vooral mijn vader was een alleskunner. Ik tekende en schilderde met mijn broer Jan vaak reclamemateriaal voor de plaatselijke winkeliers, als er weer reclame gemaakt moest worden. Mijn broer en ik ontvingen daarvoor een reep chocola als beloning."

"Ik ging naar de ambachtsschool om voor metselaar te leren, want dat was een beroep waar je wat aan had volgens mijn ouders. Ik kon al snel geld binnen brengen, om mede het gezin te onderhouden. Maar de tekenleraar zei al snel dat ik het verkeerde beroep had gekozen. Hij vond dat ik verder moest gaan met tekenen en naar de kunstacademie moest gaan. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik tekende vaak voor familie en bekenden op de muren van de kinderkamers de kinderfiguren, zoals Floddertje en Jip en Janneke. Na de werkzaamheden in de bouw pakte ik het schilderen weer op, en met veel plezier. Ik schilderde dikke figuren in de stijl van Floddertje en Botero wat mijn voorbeelden zijn. Ik schilderde al 30 jaar deze stijl met veel plezier."

"In 1989 begon ik met mijn vrouw een kledingzaak onder de naam Olleke Bolleke te Oss. Deze kinderwinkel was overal bekend en was een goedlopende zaak. In 2002 werd mijn vrouw ernstig ziek en is de zaak in het jaar 2003 verkocht, daarna ik weer ben begonnen met mijn passie schilderen. Ik heb een stijl ontwikkeld waarin mijn passie en creatieve tijd duidelijk zichtbaar zijn. Ik vertel graag ook vol passie over mijn werk. Mensen blij maken behoort bij me, tot nu toe heb ik alles in het klein gedaan, maar ik vind dat de tijd rijp is om meer naar buiten te treden."

Het werk van Theo Broeren is bij Add Art Kunstuitleen & Galerie zowel te huur als te koop. U vindt onze Kunstuitleen & Galerie in Amersfoort.

Copyright © 2019 Add Art